De komende DWS clubavond is op donderdag 26 april. Het wordt deze keer een DWS tasting met als thema; Lekkers uit Limburg. Tijdens deze proeverij gaan we whisky’s proeven van Duitse bottelaars en meestal recent zijn gebotteld. De meeste flessen zijn nog verkrijgbaar.
De volgende whisky’s gaan (o.v.) deze avond geproefd worden:
Tomintoul 2006 10y 43,0% Wharehous no.8 bourbon c. W80617 b.2016 259 bts.
Auchentoshan 2007 10y 58,9% M.o.S. bourbon c. 17042 b.2017 155 bts.
Miltonduff 2006 8y 65,3% Krugers oloroso sherry c. 014 b.2015 240 bts.
Miltonduff 2006 8y 64,8% Krugers oloroso sherry c. 015 b.2015 329 bts.
Glentauchers 2002 16y 55,3% Villa Konthor bourbon cask b.2018
Benrinnes 2000 17y 51,7% J. Wiebers Steamline bourbon c. 72 b.2018 119 bts.
Wardhead 1997 21y 54,0% Anam na h-Alba bourbon cask #2 b.2018 343 bts.
Glen Elgin 1995 22y 53,5% Maltbarn no.76 bourbon cask b.2017 148 bts.
Tomatin 1988 30y 57,1% The Whisky Cask bourbon cask b.2018
De proeverij is in het verenigingsgebouw van “The Odd Fellows” aan de Jansbinnensingel 23 in Arnhem. Deze locatie is op slechts 10 minuten lopen van station Arnhem CS.
De proeverij begint om 20.00 uur (verzamelen, voorbereiden en welcome dram vanaf 19.30) en duurt tot ca. 23.00 ( de laatste dram wordt tijdig geschonken zodat de eersten om 22.30 al weg kunnen). De kosten voor de proeverij bedragen (inclusief kosten voor hapjes en zaalhuur) € 25,00 voor leden en als je geen DWS lid bent zijn de kosten € 30,00. Proefglaasjes (een set van 6) moeten zelf meegenomen worden of kunnen bij de DWS gekocht worden. Er zullen drams van 1,5 cl geschonken worden en er kunnen dit keer maximaal 35 personen deelnemen aan de proeverij.
Deelname is uitsluitend mogelijk door aanmelding en betaling vooraf. Aanmelden kan tot uiterlijk 25 april door een email te sturen naar proeverijen@dutchwhiskysociety.nl en de kosten over te maken op bankrekening NL27 INGB 0001309228 t.n.v. de Dutch Whisky Society o.v.v. “proeverij 2018-04”.
Als je na aanmelding en betaling onverhoopt toch niet kan komen krijg je automatisch de samples op een volgende proeverij.